Vesti

Uspešno poslovanje Inteza lizinga

22/12/2009

(Izvor: Biznis magazin)

Inteza lizing (Intesa Leasing) je peti po tržišnom učešću sa bilansnom sumom od 63 miliona evra, kapitalom od 10,3 miliona evra i ukupnim plasmanima od 9,2 miliona evra u prva tri kvartala 2009. Sledeće godine će ova lizing kuća ponuditi finansijski lizing u dinarima, a plan kompanije je da umereno raste, rekao je 11. decembra na proslavi četvorogodišnjice, Vlastimir Vuković, direktor Inteza Lizinga. On je dodao da će se u 2010. tržište lizinga stabilizovati i blago rasti, a oporavak lizing kompanija se može očekivati od septembra sledeće godine. Oporavak će umnogome zavisiti od podrške države domaćoj privredi.

pročitaj više

Inteza Lizing očekuje po prvi put dobit u Srbiji u 2009.

13/12/2009

(Izvor: AutoBrief)

Beograd -- Kompanija "Inteza Lizing" (Intesa Leasing) u Srbiji imaće u ovoj godini dobit od oko 30 miliona dinara, izjavio je direktor te kompanije Vlastimir Vuković.

pročitaj više

Uspešna poslovna godina za Intesa Leasing Beograd

12/12/2009

Intesa Leasing u društvu najboljih

Intesa Leasing Beogradse za kratko vreme pozicionirala među prvih pet lizing kuća u zemlji. Sa bilansnom sumom od 63 miliona evra, kapitalom od 10,3 miliona evra i ukupnim plasmanima od 9,2 miliona evra u prva tri kvartala 2009. godine Intesa Leasing Beograd uspela je i da u kriznoj godini posluje profitabilno i ostvari dobar poslovni rezultat.

Poslovanje Intesa Leasing Beograd u 2009. godini obeležila je i dokapitalizacija od strane Banca Intesa Beograd koja je značajno uticala na rast obima poslovanja u ključnim segmentima finansiranja novih i polovnih putničkih i komercijalnih vozila, opreme i poljoprivredne mehanizacije. Ulaganje Banca Intesa Beograd u Intesa Leasing direktno je uticalo i na rast plasmana u lizingu i povećanje konkurentnosti na domaćem tržištu lizinga.

Intesa Leasing Beograd iskoristila je tekuću godinu i za unapređenje poslovnih procesa, usaglašavanje poslovanja i procedura sa standardima matične Intesa Sanpaolo grupacije, a posebna prednost u odnosu na konkurenciju ostvarena je korišćenjem mreže Banca Intesa Beograd kao kanala prodaje lizing proizvoda.

pročitaj više

Dobit Inteza lizinga oko 30 miliona dinara u 2009.

11/12/2009

(Izvor: Beta)

BEOGRAD, 11. decembra 2009. (Beta) - Kompanija Inteza lizing (Intesa Leasing) u Srbiji imaće u ovoj godini dobit od oko 30 miliona dinara, izjavio je danas direktor te kompanije Vlastimir Vuković.

Na obeležavanju četiri godine poslovanja Inteza lizinga on je naveo da će 2009. godina biti prva u kojoj je kompanija ostvarila pozitivne poslovne rezultate.

Vuković je naveo da to ne bi bilo moguće bez Banke Inteza u Srbiji, koja je kao većisnki vlasnik, ove godine uložila 10 miliona evra u povećanje kapitala lizing kompanije, koji sada iznosi oko 10,3 miliona evra.

"Tokom ove godine reorganizovano je poslovanje, povećanja efikasnost i smanjeni troškovi, a ostvaren je i rast aktive i plasmana uprkos krizi", kazao je on i dodao da je kompanija ušla među prvih pet lizing kuća u Srbiji.

Vuković je kazao da Inteza lizing u 2010. godini očekuje umereni rast i najavio da će ponuditi finansijski lizing u dinarima.

"To će klijentima omogućiti da izbegnu valutni rizik i kursne razlike pošto većina preduzeća u Srbiji ima prihod u dinarima", kazao je direktor Inteza lizinga Vlastimir Vuković.

pročitaj više

Intesa Leasing: Oporavak industrije od septembra 2010.

11/12/2009

(Izvor: EMportal)

Direktor Intesa Leasinga Vlastimir Vuković kazao je danas da će se u 2010. tržište lizinga stabilizovati i blago rasti, a oporavak te industrije se može očekivati tek od septembra sledeće godine

On je na proslavi četvorogodišnjice te kompanije kazao kako glavni izazov potiče iz otežanog poslovanja njihovih klijenata, te da će oporavak cele industrije umnogome zavisiti od podrške države domaćoj privredi. „Iako će se tržište dogodine stabilizovati, u narednom periodu se ne može očekivati ekspanzija kakva je zabeležena 2008.“, kazao je Vuković.

Prema njegovim rečima, za pokretanje tržišta je važno da početkom godine država prihvati inicijative lizing kuća u vezi sa kupovinom nepokretnosti putem finansijskog lizinga, jer bi na taj način, „ne mala sredstva mogla da se upotrebe za podsticanje gradnje i građevine“.

Inače, ovo je prva godina u kojoj je Intesa Leasing poslovao sa dobitkom, a u toku ove godine je Banca Intesa kao većinski vlasnik dokapitalizovala tu kompaniju sa 10 miliona evra.

Intesa leasing je peti po tržišnom učešću sa bilansnom sumom od 63 miliona evra, kapitalom od 10,3 milioana evra i ukupnim plasmanima od 9,2 miliona evra u prva tri kvartala 2009. Dogodine će ta lizing kuća ponuditi finansijski lizing u dinarima, a plan kompanije je da umereno raste, kazao je Vuković.

pročitaj više

U 2010. ponudićemo lizing u dinarima

11/12/2009

(Izvor: Press)

U godini ekonomske krize uspeli smo da poslujemo profitabilno, kaže u intervjuu za Press direktor Inteza lizinga Vlastimir Vuković

Inteza lizing upravo slavi četvrtu godišnjicu poslovanja, a Vuković navodi da su za ovo kratko vreme uspeli da se pozicioniraju među prvih pet lizing kuća po kapitalu i iznosu novih plasmana u 2009. godini.

- Naša pripadnost Inteza Sanpaolo grupaciji, kao i činjenica da je naš većinski vlasnik vodeća banka na srpskom tržištu - Banka Inteza, motivišu nas da iz godine u godinu postižemo što bolje poslovne rezultate.

pročitaj više

Intesa Leasing Beograd prijatelj 8. Sajma automobila “Auto show” u Novom Sadu

30/03/2009

Na ovogodišnjem 8. sajmu automobila u Novom Sadu “AUTO SHOW” koji se održava u periodu od 21.10. do 26.10.2008. godine, Intesa Leasing Beograd nastupa u ulozi Prijatelja Sajma zajedno sa partnerskom kompanijom u oblasti osiguranja, kompanijom Delta Generali. Ideja ovakvog nastupa leži u ambiciji dve kompanije da potencijalnim klijentima proslede jasnu poruku koliko im je ovo tržište značajno, te da će u narednom periodu biti u fokusu pre svega prodajnih aktivnosti kompanija.

pročitaj više

Intesa Leasing Beograd podržala humanitarni golf turnir

24/10/2008

U organizaciji AAH (Asocijacije autentičnih hedonista) čiji je pokretač G-din Dragan Đorđević, dugogodišnji saradnik naše banke i lizing kompanije, organizovan je humanitarni golf turnir sa ciljem prikupljanja sredstava za nabavku aparata za rano dijagnostikovanje leukemije kod dece, a za potrebe Grupe za akutnu leukemiju dečijeg doba koju čine lekari i biolozi sa instituta “Dr. Vukan Čupić” iz Beograda.

pročitaj više