13/12/2009

Inteza Lizing očekuje po prvi put dobit u Srbiji u 2009.

On je naveo da će 2009. godina biti prva u kojoj je kompanija ostvarila pozitivne poslovne rezultate. Sa bilansnom sumom od 63 miliona evra, kapitalom od 10,3 miliona evra i ukupnim plasmanima od 9,2 miliona evra u prva tri kvartala 2009. godine kompanija se, kako je saošteno, uspela da i u kriznoj godini posluje profitabilno i ostvari dobar poslovni rezultat.

Vuković je naveo da to ne bi bilo moguće bez Banke Inteza u Srbiji, koja je kao većisnki vlasnik, ove godine uložila deset miliona evra u povećanje kapitala lizing kompanije.

"Tokom ove godine reorganizovano je poslovanje, povećanja efikasnost i smanjeni troškovi, a ostvaren je i rast aktive i plasmana uprkos krizi", kazao je on i dodao da je kompanija ušla među prvih pet lizing kuća u Srbiji.

Vuković je kazao da "Inteza Lizing" u 2010. godini očekuje umereni rast i najavio da će ponuditi finansijski lizing u dinarima. "To će klijentima omogućiti da izbegnu valutni rizik i kursne razlike pošto većina preduzeća u Srbiji ima prihod u dinarima", kazao je on.

Vesti

Arhiva vesti...