29/04/2014

Zadržana liderska pozicija u 2013. godini

Kako u vremenu u kojem poslujemo pominjanje rezultata bez dovodjenja u vezu sa kvalitetom portfolia koji je taj rezultat generisao ne daje dovoljno dobru sliku o poslovanju kompanije, važno je napomenuti i da je nivo problematičnih plasmana sa 31.12.2013 bio skoro 3 puta niži od tržišnog proseka.

Prema kriterijumu visine bilansne aktive zabeležen je značajan rast tržišnog učešća na 13.4%

U 2013. godine ostvaren je pozitivan rezultat od RSD 120,2 miliona. Cost/Income racio zadržao je odličan trend i iznosio 41,8% Zanimljiv je i pokazatelji plasmana po zaposlenom koji iznosi EUR 1,6 miliona.

Kada govorimo o prodajnim rezultatima ukupno gledano i ove godine smo u top 3 kompanije na tržištu, što imajući u vidu insistiranje na kvalitetu plasmana i maksimalnu orijentaciju na finansiranje utrživih predmeta lizinga predstavlja odličan rezultat.

Osim segmenata u kojima Intesa Leasing već tradicionalno ostvaruje liderske pozicije, a to su finansiranje opreme i komercijalnih vozila, od posebnog je značaja što smo visoko pozicionirani i u segmentu finansiranja poljoprivredne opreme. Tome je doprinelo finansiranje više sistema za navodnjavanje, sve aktraktivnijeg predmeta lizinga koji bi mogao značajno uticati na rast plasmana lizing industrije u ovom segmentu.

Naravno, koristeći činjenicu da smo jedini aktivni na tržištu finansiranja nekretnina, lideri smo u tom segmentu od značaja za rast tržišta u celini. Koristeći strategiju finansiranja objekata na najboljim lokacijama, prevashodno uz model finansiranja nepokretnosti klijentima koji su ih prethodno rentirali, nastojimo da ovim atraktivnim lizing proizvodom postignemo dalji rast portfolia na veoma oprezan način.

Vesti

Arhiva vesti...