13/01/2014

GGF i Intesa Leasing Beograd potpisuju kredit za efikasno korišćenje energije od 5 miliona evra

Kredit GGF Fonda je dopunjen sveobuhvatnim paketom podrške od strane GGF Centra za tehničku pomoć u pružanju usluge analize EE tržišta i obuke zaposlenih, uvođenje sistema za monitoring i izveštavanje, kao i usluga energetske revizije. Uz podršku GGF Fonda klijenti kompanije Intesa Leasing moći će da unaprede neefikasnu proizvodnu opremu, da optimizuju proizvodne procese i zamene zastarele mašine i poljoprivrednu mehanizaciju.

Predviđeno je da kredit od 5 miliona evra odobren kompaniji Intesa Leasing rezultira uštedom od 20% primarne energije. To će dovesti do ukupne energetske uštede od približno 50,000 MWh na godišnjem novou i godišnjim smanjenjem emislije ugljen-dioksida od okvirno 12,500 tona.

“Zadovoljni smo što proširujemo našu saradnju sa Intesa Grupom,” istakao je Christopher Knowles, predsednik Green for Growth Fonda, Jugoistočna Evropa. “Intesa Leasing Beograd je jedna od vodećih lizing kompanija u Srbiji koja je u potpunosti posvećena razvoju finansiranja energetske efikasnosti i posledično smanjenju potrošnje energije u zemlji. Iz tog razloga, kompanija se odlično uklapa u misiju GGF-a.”

„U duhu partnerskog odnosa na kojem insistiramo i uspešno ostvarujemo sa klijentima već dugi niz godina, nastojimo da im obezbedimo sredstva koja će pod što povoljnijim uslovima upravo odgovarati njihovim potrebama. U tom smislu orijentacija na povećanje produktivnosti kroz snižavanje zavisnih troškova energije, te pozitivan uticaj na životnu okolinu, jedan su od strateških pravaca kompanije prepoznati i usvojeni i od grupacije ISP.“ reči su Nebojše Janićijevića, predsednika Izvršnog odbora Intesa Leasinga.

Vesti

Arhiva vesti...