05/11/2013

Zadržana liderska pozicija u nivou plasmana u 2013

Osim segmenata u kojima već tradicionalno ostvarujemo liderske pozicije, a to su finansiranje opreme i komercijalnih vozila, od posebnog je značaja što smo po prvi put lideri i u segmentu finansiranja poljoprivredne opreme.

Naravno, koristeći činjenicu da smo jedini aktivni na tržištu finansiranja nekretnina, lideri smo i u tom segmentu od velikog značaja za rast tržišta u celini. Posebno ohrabruje činjenica da je veliki broj zainteresovanih za finansiranje nekretnina, te da su medju njima i proizvodjači iz različitih segmenata privrede od velikog značaja za razvoj privrede Srbije.

Treba napomenuti i to da vlada sve veće interesovanje za podršku projektima iz sfere proizvodnje energije iz obnovljivih izvora, te da su u toku pregovori za podršku nekim veoma značajnim projekatima. Prevashodno se radi o finansiranju kogenerativnih postrojenja za proizvodnju struje iz prirodnog gasa, a očekujemo i veći broj zainteresovanih za projekte iz domena korišćenja hidro potencijala.

Narastajuću segment predstavlja i finansiranje najmodernijih sistema za navodnjavanje, te i u tom segmentu očekujemo značajan rast prodaje u godinama koje dolaze.

Vesti

Arhiva vesti...