30/10/2013

Veliko interesovanje za sredstva EIB

Kako je kompanija Intesa Leasing kao jedan od strateških pravaca identifikovala upravo podršku ovom segmentu i blizu 70 % klijenata su upravo iz segmenta MSP, lako je zaključiti da su sredstva iz ove linije lako našla put do krajnjih korisnika i predstavljala značajnu podršku finansiranju proizvodne opreme, poljoprivredne mehanizacije, sistema za navodnjavanja, kamiona... Liderska pozicija ILB upravo u segmentima finansiranja opreme i komercijalnih vozila dodatno je doprinela je da ova sredstva pronadju put do kvalitetnih korisnika i opravdaju namenu.

Sredstva su, a prema evropskoj definicija segmenta MSP (odnosno SME), namenjena kompanijama sa manje od 250 zaposlenih i maksimalnim godišnjim prihodom do 50 miliona evra, a za svrhu očuvanja postojećih i otvaranje novih radnih mesta, te možemo reći da predstvaljaju i značajnu podršku ukupniim naporima na nivou zemlje u borbi za svako radno mesto.

Vrlo povoljni uslovi finansiranja uz mogućnost odobravanja grace perioda glavni su razlog za veliko interesovanje klijenata za ova sredstva.

Treba dodati i da je deo sredstava iskorišćen za finansiranje poslovnih objekata, a u čemu je Intesa Leasing jedan od pionira na tržištu lizinga u Srbiji.

Vesti

Arhiva vesti...