10/05/2013

Prvi kvadrati na lizing u Beogradu

Intesa Leasing je medju malobrojnim lizing kompanijama koja je ispunila sve Zakonom predvidjene uslove za finansiranje nekretnina i time stekla mogućnost da i ovaj atraktivni finansijski proizvod uvrsti u svoju ponudu.

Novi poslovni prostor kompanije SAT Media Group,dugogodišnjeg partnera i klijenta Banca Intesa i Intesa Leasing,prva je nekretnina u Beogradu finansirana putem lizinga.

Sat Media Group je od osnivanja kompanije medijski podržavala aktivnosti Intesa Leasing-a, te je mnogo puta do sada javnost obaveštavana o novinama koje smo uvodili na lizing tržište Srbije upravo putem ove eminentne emisije i časopisa. Zadovoljstvo nam je što će u ovom slučaju SAT ne samo promovisati već i koristiti novi finansijski proizvod Intesa Leasinga.

Finansirana nekretnina upravo je primer karakteristične situacije u kojoj prednosti lizinga dolaze do izražaja, a to je kupovina putem lizinga umesto rentiranja poslovnog prostora.

Praktično, korisnik umesto troška mesečne rente plaća ratu lizinga i po isteku perioda finansiranja postaje vlasnik prostora.

Pored navedene treba navesti i ostale prednosti ovog načina finansiranja nekretnine – fleksibilnost u kreiranju načina otplate, poresku neutralnost transakcija omogućenu izmenama zakona o PDV-u koje su na snagu stupile početkom godine, jednostavnu procedura odobravanja.

Ovaj tip finansiranja namenjen je prevashodno dugogodišnjim klijentima banke i lizinga, predmet finansiranja mogu biti isključivo komercijalni objekti, a korisnici pravna lica u sistemu PDV-a.

Vesti

Arhiva vesti...