05/09/2012

Intesa Leasing ostaje uz Radnički iz Kragujevca

Minula sezona donela je unapređenje partnerstva jer su i jedna i druga strana uznapredovale u oblastima svoga delovanja. Otuda novi ugovor podrazumeva još smelije poslovne namere koje se ne odnose samo na rezultate Radničkog na terenu već i perspektivu košarkaškog sporta u Kragujevcu.

Inteza Lizing je partner zahvaljujući kome će Radnički ubuduće moći da se još podrobnije posveti takmičenjima na tri koloseka, ali i pokretanju škole košarke, kao izazovu za koji sada više nema materijalnih prepreka.

Kompanija Inteza Lizing tradicionalno prodržava sport, ali ne samo najjače nego i najperspektivnije, poručio je predsednik Izvršnog odbora Inteza Lizinga Vlastimir Vuković pre godinu dana na istom mestu. Posle uspešne sezone i jednogodišnjeg partnerstva, podrazumevao se nastavak saradnje, a danas je dobio svoju formu.

Vuković: Baš kao što smo obećali prošle godine, Inteza Lizing ostaje uz kragujevački Radnički. U ovom klubu i gradu smo prepoznali entuzijazam iz kojeg zajedno stvaramo jak brend. U prošlom periodu cilj nam je bio da preskočimo jednu stepenicu. Radnički je to postigao osvajanjem drugom mesta u domaćem prvenstvu, a Inteza Lizing je bila druga na tabeli lizing kompanija. Zajedničko je stremljenje da svako u svom domenu bude prvi. Podsećam, Banka Inteza je ubedljivo prva u bankarskom sektoru Srbije. Mi kao lizing pokušavamo da se domognemo tog liderskog mesta, baš kao i Radnički u košarci - to nas dodatno motiviše i veže.Tako ćemo biti uzor ostalima u sredinama u kojima radimo. Kragujevac se iz godine u godinu razvija i raste, a mi smo ponosni što smo deo tog razvoja, naročito što se sporta tiče. Košarkaški klub Radnički je, slobodan sam da kažem, jedan od bisera u niski kragujevačkog sporta.

Vuković se ovom prilikom osvrnuo na najavu sistemskog rada u Radničkom i sa najmlađim uzrastom:

Vuković: Posebno nas raduje što sledi ulaganje u dalji razvoj talenata. Deca i njihove porodice će u Radničkom nalaziti interes da se razvijaju kroz košarku koju smatram najlepšom sportskom granom. Siguran sam da ćemo takvim pristupom učiniti da, sem što će biti "sklonjeni sa ulice", neki današnji klinci zaigraju košarku na najvišem nivou, najpre u Radničkom, a verujem i u reprezentaciji. To ulaganje u decu i budućnost lokalnih sredina jeste i slogan Inteza Lizing na izvoru, u San Paolu - da vidimo unapred i tako rastemo sa ljudima koji umeju da razvijaju zajednicu u kojoj rade. Otuda je logično što smo i drugu godinu uz KK Radnički.

Zahvaljujući na partnerskom poverenju, predsednik KK Radnički Ivan Grujin je najpre istakao da je Klub uspeo da sačuva status pouzdanog partera renomirane kompanije kao što je Inteza Lizing. Prošlogodišnjim radom, Radnički je skrenuo pažnju na sebe što je bilo vredno nastavka saradnje i u sezoni pred nama, smatra Grujin.

Grujin: Za Radnički je važno što je Inteza Lizing i dalje u sponzorskom pulu, pre svega zbog imidža koji uživa ova kompanija. Istovremeno, kad neko poput takve institucije prepoznaje naš rad i trud, to takođe daje posebnu težinu Klubu. S obzirom na teška vremena, iznos koji je Inteza Lizing usmerila ka Radničkom nije nimalo zanemarljiv. To je obaveza više da budemo još bolji u svom radu, da dobrim rezultatima opravdamo poverenje koje nam je ponovo dato.

Ovakvim partnerstvom, Radnički je u prilici da se smelo uhvati u koštac sa zahtevnim projektom kao što je pokretanje sopstvene škole košarke i razvoj omladinskog pogona, ističe Grujin.

Grujin: Bez kragujevačke dece nema budućnosti košarke u gradu, pa ni u klubu. Nagoveštavam da ćemo sredstva koja budemo dobili od Inteza Lizinga upotrebiti i za rad mlađih kategorija, za školu košarke koju ćemo uskoro da aktiviramo zajedno sa našim sportskim i košarkaškim partnerima u Kragujevcu. Nećemo štedeti na toj školi, okupićemo talentovanu decu kako bismo pokazali da pored igrača koji su već izašli na vrh košarkaške scene Srbije, u kontinuitetu možemo da napravimo dobre košarkaše iz naše sredine. Ideja je da dobar deo karijere odigraju u Radničkom, a potom je prirodno da odu u jače sredine. Zajednički nam je cilj da u Kragujevcu, kao središtu centralne Srbije, napravimo jak košarkaški centar, a da Radnički, uz Fijat, bude najupečatljivi brend iz ovog grada. U ime Kluba, zahvaljujem našim sportskim prijateljima, koje ovde predstavlja gospodin Vlastimir Vuković, što su i dalje uz nas. Bez ovakve partnerske pomoći ne bismo istrajali u našem sportskom poduhvatu. Ovo je za nas velika odgovornost, dodatni podstrek da u narednoj sezoni nadmašimo prethodne, što bi i Inteza Lizing opredelilo na dugoročnije partnerstvo.

Vesti

Arhiva vesti...