05/04/2021

Program Subvencija za nabavku opreme

 

Kao kompanija prevashodno usmerena na podršku segmentu malih i srednjih preduzeća, veliko nam je zadovoljstvo što smo i ove godine jedan od finansijskih partnera programa Ministarstva privrede za podršku u nabavci nove opreme. Za podršku programu Ministarstvo je obezbedilo više od milijardu i po dinara, najviše do sada, jer je u prošloj godini polovina sredstava zbog situacije izazvane pandemijom virusa COVID 19, preusmerena u druge svrhe.

Kako za nabavku opreme klijenti dobijaju bespovratno i do četvrtinu novca, time će mala i srednja preuzeća moći da nabave opremu vrednu šest milijardi dinara, a uvereni smo da će veliki broj zainteresovanih iskoristiti navedenu mogućnost upravo uz podršku Intesa Leasing-a.

Za učešće je potrebno da klijenti obezbede pet odsto sopstvenih sredstava u vidu učešća, četvrtinu mu praktično daje država, a ostatak pod veoma povoljnim uslovima finansira Intesa Leasing.

Veliko nam je zadovoljstvo što smo kao kompanija inicirali i učešće lizing industrije u ovom programu, kroz koji je od 2015-te godine opremu obnovilo više od dve i po hiljade preduzeća.

Veliko interesovanje u prvim danima od zvaničnog početka ovogodišnjeg programa pokazuje da postoji značajan segment malih i srednjih preduzeća koja su, iako su imala poteškoća izazvanih kovidom, i dalje spremna da idu u nove investicije i imaju tržište.

Važno je napomenuti i da se iz godine u godinu samo sprovodjenje programa sve više digitalizuje, a usled čega zainteresovani klijenti u koordinaciji sa ekspertima iz Intesa Leasinga, za program apliciraju elektronski, odnosno za zainteresovane privrednike odlazak na šalter nije potreban.

Dodatnu pogodnost predstavlja i finansiranje sa grejs periodom od 6 meseci i uz ukupan period finansiranja od 18 do 60 meseci.

Važno je napomenuti i da je osim uslova za učešće u programu koji su postojali i prethodnih godina, ove godine odlučeno i da se programom podrže one kompanije koje nisu smanjile broj zaposlenih za više od 10% od početka godine.

U sklopu ovog programa jedina garancija je vlasništvo opreme koja se nabavlja, odnosno nije predvidjeno da zainteresovani klijenti daju bilo kakva druga sredstva obezbedjenja što program čini još jednostavnijim i atraktivnijim.

U zavisnosti od broja zaposlenih, bespovratna pomoć države je od pola miliona do najviše pet miliona dinara. Ipak, privrednik i za veću investiciju može koristiti ovu kreditnu liniju, ali ostatak novca mora da obezbedi iz drugih izvora.

Uz veliko zadovoljstvo što je u izjavama zvaničnika navedeno da je program   prepoznat i od strane Evropske unije, te da će od naredne godine, osim sredstava koja se obezbeđuju iz nacionalnog budžeta, imati i dodatna sredstva koja će doći od strane EU, važno je da napomenemo da smo atraktivne uslove finansiranja za zainteresovane klijente obezbedili upravo kroz sredstva Evropske Investicione Banke (EIB).

Svim zainteresovanima predlažemo da što pre kontaktiraju naše eksperte, te nakon dobijanja detaljnijih informacije u vezi uslova za učešće u ovom atraktivnom programu prikupe neophodnu dokumentaciju i time obezbede sjajnu podršku za nabavku nove opreme.   

Vaš Intesa Leasing

Vesti

Arhiva vesti...