Nebojša Janićijević

predsednik Izvršnog odbora Intesa Leasing

Nebojša Janićijević je imenovan za Predsednika IO Intesa Leasinga Beograd početkom oktobra 2012. godine, posle izuzetne karijere u Banca Intesa Beograd u kojoj je radio od svojih poslovnih početka do trenutka prelaska u Intesa Leasing.

Karijeru je počeo u Delta banci 1994. godine, a po preuzimanju od strane grupacije Intesa Sanpaolo 2006, nastavio u Banca Intesa Beograd. U Banca Intesa je zauzimao čitav niz rukovodećih pozicija od Šefa službe preko Pomoćnika Izvršnog direktrora, Izvršnog direktora do Pomoćnika Generalnog direktora. U poslednjih 6 godina je obavljao funkciju Regionalnog direktora za poslovanje sa privredom Regionalnog centra Beograd, koji kao organizaciona celina nije postojao do dolaska Intesa Sanpaolo na naše tržište. U periodu od šest godina Janićijević je udesetostručio aktivu regionalnog centra i učino da Regionalni centar Beograd postane najprofitabilniji i najznačajniji regionalni centar u čitavom sistemu korporativnog biznisa Banca Intesa Beograd. Primenjujući iskustva i znanja matične grupacije i imajući mogućnost da se usavršava u okviru grupacije Intesa San Paolo, Nebojša je uspeo da nametne Regionalni centar kao važnog partnera beogradske privrede. Razvijo je saradnju i odlične odnose sa velikim brojem veoma značajnih klijenata banke i značajnih institucija grada, afirmišući viziju, misiju,strategiju i plan Intese Sanpaolo kao jedne od vodećih evropskih bankarskih grupacija. U svom radu se trudio da nova znanja,iskustva i druge pogodnosti koje nudi članstvo u velikoj bankarskoj grupaciji,na najbolji mogući način, preuzimajuči ih i sam, učini dostupnim i korisnim velikom broju klijenata banke. Istovremeno je uspeo da izgradi čitav niz mladih menadžera Banca Intesa Beograd, što po njegovim rečima predstavlja najveći njegov ali i uspeh Banca Intesa Beograd.

Završio je Ekonomski fakultet u Beogradu. Stručno se usavršavao na raznim međunarodnim i domaćim stručnim skupovima i seminarima.
Oženjen je i otac dvoje dece.

Izvršni odbor Intesa Leasing Beograd

Predsednik Izvršnog odbora Lizinga
Članovi Izvršnog odbora Lizinga