24/04/2017

15 miliona evra za podršku privrednog razvoja ruralnih oblasti

  Kompanija Intesa Leasing i KfW Razvojna banka Nemačke potpisale su ugovore o kreditnoj liniji u ukupnoj vrednosti od 15 miliona evra, čija će sredstva Intesa Leasing odobravati u vidu povoljnih plasmana za mikro, mala i srednja preduzeća i registrovana poljoprivredna gazdinstva iz ruralnih oblasti. 

„Kreditna linije koje smo obezbedili u saradnji sa KfW Razvojnom bankom Nemačke i uz podršku Vlade Nemačke potvrđuje opredeljenje kompanije Intesa Leasing da pruži podsticaj daljem ekonomskom oporavku kroz povoljne uslove finansiranja. Imajući u vidu činjenicu da više od 70 odsto našeg portfolija čine plasmani upravo mikro, malim i srednjim preduzećima, ova linija je u potpunosti u skladu sa našim strateškim usmerenjem da podržavamo poslovanje ovog segmenta privrede, kao i da finansiramo klijente u ruralnim krajevima. Posebno smo ponosni na činjenicu da smo kao jedna od vodećih lizing kompanija na tržištu Srbije trenutno jedina lizing kuća u regionu koja je ostvarila saradnju sa KfW Razvojnom bankom“, izjavio je Nebojša Janićijević, predsednik Izvršnog odbora Intesa Leasing.
Kreditna linija ima ročnost od sedam godina, što će omogućiti finansiranje na duži vremenski period nego što je to do sada bio slučaj. Sredstva su namenjena klijentima u svim regionima Srbije izuzev Beograda i Novog Sada i prvenstveno će biti usmerena u nabavku poljoprivredne i građevinske opreme, mašina za prehrambenu industriju i komercijalnih vozila.
„Ovaj program omogućava bolji pristup finansijskim sredstvima za ruralna područja i pomaže dalji razvoj finansijskog tržišta Srbije. Uključujući najnoviju liniju od 15 miliona evra, ukupan iznos sredstava usmerenih preko KfW Razvojne banke i poslovnih banaka i lizing kompanija u privredu Srbije u cilju unapređenja uslova poslovanja za mikro, mala i srednja preduzeća u poslednjih 15 godina premašio je 600 miliona evra. Aktivnosti KfW Razvojne banke čine značajan deo Nemačko-srpske inicijative za održiv rast i zapošljavanje koja se fokusira na mogućnosti za generisanje daljeg rasta i kreiranja radnih mesta u zemlji“, izjavio je Arne Gos (Arne Gooss), direktor kancelarije KfW Razvojne banke u Srbiji.
* * *

Intesa Leasing d.o.o. Beograd, član , je jedna od vodećih lizing kompanija na tržištu Srbije sa neto bilansnom sumom od oko 12,8 milijardi dinara i ukupnim plasmanima od 9,46 milijardi dinara. Kombinujući savremena svetska iskustva sa lokalnim umećem svakodnevno pronalazimo najbolja moguća rešenja koja zadovoljavaju finansijske potrebe klijenata, zalažući se za bolji kvalitet života, prosperitet, razvoj privrede i čitavog društva.
Finansijska pomoć Nemačke usmerava se preko KfW Razvojne banke, koja ima ulogu implementacione agencije u ime Vlade Savezne Republike Nemačke (Ministarstvo za Ekonomsku Saradnju i Razvoj). KfW Razvojna banka je deo KfW grupe, jedne of najvećih banaka u Nemačkoj. Finansijska podrška usmerena Srbiji preko KfW Razvojne banke dostigla je vrednost od oko 1,8 milijardi evra.

Vesti

Arhiva vesti...